Skip links

Tips og tricks til et nyt badeværelse

Der findes ekstremt mange forskellige typer af badeværelser, og stilarterne kan variere meget. Der er flere 1000 måder at indrette badeværelset på, og vi vil komme med vores bud på, hvad du skal holde øje med. Her er det lige fra farven til armaturerne, fra gulv skab til badeværelset.

Begynd med at beslutte dig for badeværelsets form eller stil. Det kan være, at dit nuværende badeværelse allerede er i en bestemt stil. Hvis det er tilfældet, vil det være meget nemmere at følge denne end at forsøge at ændre det fuldstændigt. Men hvis der ikke er nogen bestemt type udseende til dit badeværelse, bør du overveje, hvilke ting der er vigtige for dig i et badeværelse. F.eks. er de fittings og armaturer, der findes i dag, meget mere modstandsdygtige over for fugt sammenlignet med for f.eks. 50 år siden, fordi producenterne er blevet bedre til at producere dem på den måde – hvilket betyder, at vådrum nu er muligt, hvor det ikke var muligt før.

Et andet aspekt kan simpelthen være, hvilken farvesammensætning. Hvis du ikke er på udkig efter en bestemt type udseende, er der måske en generel farve, der får badeværelset til at fremstå luksuriøst. Hvis du har et lille badeværelse, skal du vælge lyse farver, så rummet virker større. Mørkere maling kan få et badeværelse til at virke mindre og mere rodet og få det til at virke mere dystert. Lysere møbler er også at foretrække frem for mørkere møbler, da de er lettere at holde rene og friske at se på. Dine højskabe og overskabe til badeværelset bør derfor være af lyse farver.

I større badeværelser foretrækkes mørke farver, da de skaber et indtryk af mere plads, selv om de kan være sværere at holde rene for stænk og pletter (som kan skille sig mere ud mod dem). Overvej også at tilføje spejle: Hvis du ønsker at skabe en hyggelig atmosfære, skal du dog ikke bruge for mange spejle; et spejl over for vinduet er nok, da begge dele sammen er nok får rummet til at virke større. Hvis du har et stort område i dit badeværelse, kan du tilføje et ovalt spejl for at få det til at se mindre fladt ud.

Et andet meget vigtigt aspekt er belysning: Det kan være afgørende for, hvordan rummet fungerer, og det påvirker også det samlede indtryk af et badeværelse. Hvis der f.eks. ikke er nok naturligt lys i et rum, er det nødvendigt med kunstigt lys. Spørgsmålet er nu, hvilken type lampe der skal bruges? Det kan være, at dit badeværelse ikke får nok naturligt lys, fordi det kun har ét lille vindue eller slet ingen vinduer. Her er det helt op til dine præferencer for design.