Skip links


Hvorfor tage på efterskole?

Et efterskoleophold er for dig, der er klar til at prøve noget nyt! Her bliver du nemlig kastet ud i nye sjove oplevelser og prøvelser, der modner dig, udvider din horisont og ruster dig til dit fremtidige uddannelses- og karrierevalg. Undervejs vil du lære en masse nyt, ikke kun om dig selv, men også dine medstuderende. I vil nemlig spise, lære og leve side om side under hele opholdet – noget som vil skabe grobund for livslange venskaber og relationer. Vigtigst af alt, så kan du være sikker på at rejse fra efterskolen med en rygsæk tæt pakket med gode minder og remedier, som du kan tage frem og bruge senere hen i livet.

Hvilken efterskole skal du vælge?

Der findes i dag et væld af forskellige efterskoler i det danske land. Derfor er det vigtigt, du tager dig den nødvendige tid til at overveje hvilken en, der er den rigtige for dig. Lad gerne dine personlige interesser og hobbyer være det afgørende lod i vægtskålen, når du beslutter dig. Mange efterskoler har nemlig hvert deres fokusområde. Er du for eksempel vild med sport, og drømmer om at blive den næste Mikkel Hansen, så er en håndbold-efterskole det perfekte valg for dig. Er du derimod meget kreativ anlagt, er det værd at kigge efter filmefterskoler, kunstefterskoler og andre efterskoler med designlinjer og kreative fag.

architecture-3528885_640

Besøg efterskolen inden din endelige beslutning

Er du stadig i gang med at overveje, om efterskolelivet er noget for dig? Så kan det være en rigtig god ide at tage ud og besøge den eller de efterskoler, du overvejer. I forbindelse med åbent hus-arrangementet, ’efterskolernes aften’, åbner størstedelen af de danske efterskoler landet over nemlig deres døre op for potentielle nye elever. Her har du en helt unik mulighed for at komme ud og snuse til stedet, mærke stemningen og tale med lærere og tidligere elever om deres ophold. Du får således mulighed for at træffe dit valg på et mere kvalificeret grundlag, så du kan være sikker på at havne på den rigtige efterskole i første omgang – en efterskole, som passer til dig og dine interesser!