Skip links

4 overvejelser du skal gøre når du køber bil

Vinden blæser ekstra meget og regnen siver ned. Du står og venter ved lyskrydset sammen med dine børn, der er blevet sjaskvåde. Nu må det være tid til at få købt den bil, men hvad er den bedste tilgang. Det er noget, jeg kender alt for godt til fra mine cykeldage i Silkeborg.
Jeg startede med at kigge på biler i Silkeborg, og fandt hurtigt en. Det var dog ikke nogen succes, og endte med at koste mig mange penge. Denne artikel indeholder de fire ting du skal overveje inden du køber bil.

Økonomi

Det at købe bil kan være en slidsom proces, og det vigtigt man tager et ekstra kig på bankkontoen inden man beslutter sig. Det er vigtigt at se realistisk på hvad man har råd til, og hvor ens behov ligger. Det er ikke altid at økonomien og behovet går lige op, derfor er det vigtigt at tage en rationel beslutning da omkostningerne til en bil kan være relativt tunge i budgettet. Lav et bilbudget der indeholder forventet forbrug af benzin, forsikringer og afgifter på en måned og tilpas herefter dit køb ud fra disse. På nye biler er der oftest garanti, men hvis du køber brugte biler skal du også have rum i økonomien til uforudsete skader.

legs-434918_1280 (1)

Behov

Det er også vigtigt, at du ser på hvilket behov du eller familien har. Skal bilen bruges til skolekørsel og en lille tur på arbejdet, kan det med fordel betale sig at købe en mindre bil. Skal bilen bruges til en lang tur på arbejde og ferieture med familien, ville en større bil være et bedre alternativ. Derfor skal man have indblik i hvilken bil man skal bruge. Er det en mikro bil eller bybil som egentlig bare skal komme fra A til B uden problemer, eller er det en SUV, hvor hele familien kan sidde komfortabelt mens kufferterne og golfkøllerne passer i bagagerummet. Eller er det en station Car der er det bedste fra begge verdner. Tænk altid over hvad bilen skal bruges til, og hvad den muligvis skal bruges til om et år eller to. Står man foran familieforøgelse kan det være det er bedre at investere i en større bil nu i stedet for at skifte om et par år.

Hvor skal jeg handle

Man skal som udgangspunkt altid passe på når man handler igennem privatpersoner. Det kan virke meget sparsomt, men kan være problematisk, hvis den tidligere ejer, ikke har forståelse for bilens tilstand eller har holdt informationer om dens tilstand. Der vil typisk heller ikke være garanti, derfor vil det altid være fordelagtigt at købe hos en forhandler da de har forståelse for bilen og dens tilstand. Oftest kan der også forhandles til nogle gode ekstra produkter til bilen og den kommer typisk med garanti så der kun skal betales for service.

El/hybrid eller benzin

Det er vigtigt at være god ved miljøet og danskerne har taget det til sig, også i bilindustrien. Mulighederne er nu langt bedre for at købe en el eller en hybrid bil. Salget er steget væsentligt de seneste år og det er den retning bilbranchen lægger deres investeringer. Med flere varianter er det nu blevet helt normalt at gå ned til den lokale forhandler og for eksempel få en test af den nye Ford Kuga Hybrid som er en af de mest populære hybridbiler. Tænk over fremtiden og hvorvidt en hybrid eller elbil kan være et godt alternativ velvidende, at det er den retning industrien går.