Skip links

Find den perfekte sommerjakke

Den danske sommer er lunefuld. Den kan nemt indeholde store mængder regn, mange timers solskin, kolde temperaturer og tropenætter. Skulle man beskrive den danske sommer kunne det ord sagtens være: “uforudsigelig”. Ikke nok med at det giver nogle dejlige afvekslende dage, så stiller det ekstra store krav til vores beklædning. Vi kender alle de dage, hvor dagtemperaturen nemt runder +25 grader, men hvor kulden kommer snigende, når solen forsvinder ned i vest. Derfor er vi nærmest afhængige af vores sommerjakker.  

Hvilken sommerjakke skal jeg vælge?

Udbuddet for sommerjakker er stort og vi har samlet 3 bud på den perfekte her. Fælles for alle er, at det ikke er store, voluminøse jakker med masser af fulde og varme. De er relativt tynde og til at have med en taske. Læs med når vi zoomer ind på de tre populære sommerjakker; cowboyjakken, læderjakken og bomberjakken. 

Cowboyjakken

Cowboyjakke eller denimjakke er en tidløs klassiker der holder alle dage. Den fås i mange afskygninger med nitter, frynser, huller, lapper, knapper, lynlåse og meget mere. Den er de seneste år kommet i et hav af farver og ikke udelukkende den ikoniske blå denimfarve. Der bliver også leget med anderledes materialer, så du kan sagtens finde en denimjakke, som ikke er i det typiske denimstof. En af grundene til at jakken er så populær er, at den næsten går til ALT. Den kan pifte ethvert outfit op, og den duer både til fest og festival. Vil du have en brugbar jakke, der holder både denne sommer og næste, så vælg en klassisk cowboyjakke.

En klassisk denimjakke duer både til fest og festival

Læderjakken

Hvis der er en beklædningsdel, som man næsten ikke kan leve uden, så må det unægteligt være læderjakken. Den har været moderne og trendy i så mange år, og intet tyder på, at vi skal af med læderjakken foreløbigt. En læderjakke er den perfekte sommerjakke, da læder i sig selv er et fantastisk materiale. Det beskytter mod vind og vejr, og kan temperaturregulere, så det ikke bliver for varmt. Er du nervøs for at ligne alle andre? Det skal du ikke tænke på, for du kan sagtens finde en læderjakke der understøtter din personlige og unikke stil. Der findes et hav af muligheder i både farver, materialer, design og detaljer. 

En klassisk læderjakke kan holde i mange år.

 

Bomberjakken

Tilbage i tiden var bomberjakker primært forbeholdt punkere og hiphoppere. I dag kan nogle varianter måske bringe associationer om ”collegejakker” frem. Men efterhånden kan bomberjakken snart kaldes allemandseje. Det er en genial beklædningsdel, som egner sig perfekt til en sommerjakke. Den holder godt på varmen samtidig er relativt kort, og fylder derfor ikke meget. Du får et cool oversize unisex look, som passer perfekt til et par jeans og et par klassiske sneakers. I dag har stort set alle modebrands deres bud på den perfekte bomberjakke, så der er et stort udvalg og du burde nemt kunne finde den perfekte jakke til dig. Bomberjakken kommer i så mange farver og materialer du kan forestille dig, og der er ikke en, der er mere normal end en anden. Uanset om du er til neutrale farver, vilde mønstre eller pangfarver, så er der en bomberjakke til dig.