Skip links

En rigtig familiedag

Mangler du lidt inspiration til din næste hyggedag med familien? Vi har her nogle bud på, hvad I kan foretage jer! Det er vigtigt at foretage sig noget som familie, og komme ud og opleve en masse forskellige ting. Men samtidig er det også ret fornuftigt at skrue ned for blusset en gang imellem og blot nyde tilværelsen og slappe lidt af sammen.

I kunne starte dagen med at tage ud og gå en morgentur i naturen, hvor I samler grankogler, blomster og kastanjer til at pynte med derhjemme eller lave kastanjefigurer om formiddagen. Efter frokosten går turen ned til den lokale legeplads eller til vandet, hvis vejret er til det, hvor I kan lege, spille bold eller noget tredje, som interesserer jer. Når I har været afsted i et par timer, så er en eftermiddagslur måske tiltrængt. Herefter kunne i samles om Hama perler, og lave hvert jeres mesterværk.

Måske ungerne har brug for at lave det, som de har lyst til efter en lang dag. Så her er der tid og plads til at alle kan gå hvert til sit lidt og samle kræfter til aftenens hygge. Her har du tid til at få lavet lidt arbejde, se fodboldkampen i tv’et eller måske ramme fitnesscenteret.

Efter aftensmaden kan I spille et brætspil såsom Ludo eller Matador, hvor taberen skal stå for at forberede snacks til aftenens film. Snacks til filmen behøver ikke være usunde, det kan være gulerodsstave, agurkestave, nødder, frugt, ristet rugbrød, kerner, jordbær og popcorn. Popcorn fås i mange varianter hvor de ikke er lige så usunde, som dem I får i biografen.

Hvis der er tid efter filmen, så kan ungerne lege med deres Lego Technic eller hygge med Lego Friends. Så kan de voksne sætte næste afsnit af deres serie på, og lade en god dag gå på hæld.

Der er naturligvis 1.000 måder at planlægge en familiedag på! Men det vigtigste er, at I foretager jer noget sammen og finder sammen omkring noget, som interesserer jer som familie. Om det er bøger, sport, madlavning, film eller noget helt femte er ikke vigtigt, det vigtigste er, at I bruger tid sammen og skaber gode minder.