Skip links

3 gode motionsformer for kontorarbejdere

Rigtig mange danskere bruger 8 timer på at sidde ned på arbejdet, og når de har fri, kører de hjem i sofaen og sætter sig. Det er utrolig usundt for os, og kan have nogle alvorlige konsekvenser på sigt. Faktisk viste en undersøgelse i 2017, at ca. halvdelen af os danskere sidder ned mere end 8 timer om dagen. Det øger risikoen for blandt andet hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt. Vores typer af jobs har ændret sig meget de seneste 100 år, hvor vores bedste forældre fik rigeligt med motion på deres job, så er vi blevet kontormus. Det kan vi hver især gøre noget ved, og det er ved, at tage små træningspauser på jobbet, skifte stillinger og skifte den stilsikre skjorte fra Bruun og Stengade ud med noget med urban hverdagsstilen såsom C.P. Company, som du kan gå lange ture i eller dyrke motion i.

Træningspauser kan være i form af ture til kaffemaskinen, gåtur rundt om bygningen, gå en tur op og ned ad trapperne, gå over og snak med kollegaen i stedet for at sende en mail, squat ved dit bord. Faktisk kan du gøre alt, hvad du kan komme i tanke om, bare det ikke er at sidde stille for længe ad gangen!

Når du har fri fra arbejde, så skal du træne minimum 1 time om dagen. Det kan være, at du elsker at cykle, spille fodbold eller løbe ture, sørg derfor for at få det i kalenderen. En rigtig god idé er at få en kollega med på idéen, så I kan holde hinanden til ilden, og sørge for at få det gjort. Det kan også være meget givende at se sine kollegaer uden for jobbets rammer. I kan også tage skridtet endnu længere, og lave noget for alle medarbejdere, hvor i samlet kan sætte et fælles mål, og hvis det nås, så fejrer i det med en fest eller lignende.

En hektisk hverdag må ikke stoppe dig, for selvom børnene skal hentes og aftensmaden skal laves, så er der altid muligheden for, at du kan tage dine børn med på en gåtur, en løbetur eller ned på den lokale boldmark og spille bold.