Skip links

4 gode råd til din første arbejdsdag

Ens første dag på en ny arbejdsplads kan for mange være meget angstprovokerende. Der kommer til at skulle blive dannet så mange nye indtryk. Derfor er det svært for mange at finde ud af, hvordan de skal agere på arbejdspladsen. Denne guide vil give dig 5 gode råd til, hvad og hvordan du skal forholde dig på din første arbejdsdag.

Disse 4 måder er:

  • Vær åben og imødekommende
  • Vær snaksalig
  • Tøv ikke med at stille spørgsmål
  • Se præsentabel ud

Vær åben og imødekommende

Tøv ikke med at stille spørgsmål

Et andet rigtigt godt råd for at du kommer bedst muligt ind i dine fremtidige arbejdsopgaver og fuldføre dem med større succes, er igennem en masse spørgsmål. Du kan mere og nemmere tillade dig at stille en masse ”dumme” spørgsmål når du lige er startet i jobbet end du kan når du har arbejdet der i længere tid. Og det er bare med at udnytte man har denne mulighed for at få mindsket alle ens bekymringer omkring alt, samt tvivlsspørgsmål til diverse ting. Samtidig har det også den fordel, at du udviser nysgerrighed, hvilket betyder, at du udviser en større interesse i dit arbejde.

Man får aldrig nogensinde chancen for at ændre ens første gangs indtryk. Alene af den årsag er det vigtigt, at man er veloplagt lige fra første arbejdsdag. Det kan have en stor indvirkning på hele ens arbejdsgang mange år frem. Mit klart bedste råd er derfor at give så godt et indtryk som overhovedet muligt på første dag. Dette skal opnås igennem at være så åben og imødekommende som overhovedet muligt.

Vær snaksalig

En god måde at efterlade et godt indtryk efter sin første arbejdsdag er igennem at være så snaksalig som muligt. Det viser, at du interesserer dig for dine fremtidige kollegaer og arbejdspladsen ved at være nysgerrig. Derudover er det langt nemmere at vælge hvem du gerne vil snakke med, når du lige fra starten af har været snaksalig og åben for de nye indtryk

Se præsentabel ud

Sidst men ikke mindst er det alt afgørende, at du ser præsentabel ud når du møder ind til din første arbejdsdag. Dette kan gøres på mange måder, men for kvinder giver det klart mening at iføre sig en kjole. Det kan fx være fra kende og klassiske brands som Stine Goya, Moss Copenhagen eller Neo Noir. For mænd bliver det især set positivt på, hvis de iføre sig skjorte, pæne bukser og nogle finere sko.