Skip links

DIY - Lav din egen kalender

Skab overblik i hverdagen med en kalender eller weekly planner

Lav din egen personlige kalender

Du kender den med garanti. Den klassiske, grænsende til det kedelige, grå årskalender med det første halvår på den ene side og det andet halvår på den anden. Bittesmå-felter hvor det er umuligt at få plads til alle i familiens fødselsdage, gøremål og aftaler. Der er heldigvis kommet et hav af flotte kalendere til sidenhen og det er muligt at få den i stort set alle afskygninger. Men alle familier og personer er forskellige, og derfor kan det være udfordrende at finde en kalender, der både falder i god smag og som opfylder netop jeres behov. Løsningen kunne være at gå på kompromis men faktisk behøver I ikke gå på hverken kompromis med design eller indhold. Løsningen er nemlig at lave jeres helt egen personlige kalender.

DIY kalender – hvad skal du bruge?

Fordelen ved at lave sin egen kalender eller weekplanner er, at du kan få præcis de felter og den plads du har brug for. Nogle familier skal bruge store felter til at notere mange ting, andre skal måske nærmere bruge en overblik over den pågældende periode. Uanset hvad jeres behov er, så behøver det ikke være hverken svært eller udfordrende og det stiller ikke engang store krav til kreativitet eller innovative tankegange. Denne guide tager udgangspunkt i hvordan du kan opbygge kalender samt hvilke materialer du kan bruge, men altså ikke hvordan du kan inddele den. Det er helt op til dig.

En plade (mdf, krydsfiner eller en andet hård plade)
Spraymaling
Printerpapir eller karton
Ringmekanisme
Skruer
Kuglepenne i flotte farver
Hullemaskine

Sådan laver du din egen kalender

Hvis du ikke er handy med værktøj, kan du med fordel købe mdf pladen i det rigtige mål fra start. Hvis du ikke er kreativ og selv vil skrive/tegne på pladen, kan du købe nogle bogstaver af træ og lime på. Herefter spraymales både plade og bogstaver i ønsket farve. Det giver en flot effekt og et minimalitisk udtryk, at bogstaverne går i ét med baggrunden. Når malingen er tør, monteres ringmekanismen med lim på pladen. En ringmekanisme er den type lukkemekanisme som man kender fra ringbind. Nu er kalenderens base på plads, og så er det tid til at lave selve kalenderen.

Her tager du dit printerpapir. Vælg gerne papir af god kvalitet, da det skal kunne holde til at blive bladret i mange gange. Med kuglepen eller tusch i flotte farver kan du inddele hver måned i dage på hvert stykke papir. Hvis i har brug for meget plads på kalenderen eller ønsker at lave en weekly planner, så kan hver uge inddeles i dage på hvert stykke papir. Det er kun fantasien der sætter grænser. Dekorer hver side med det der passer ind i jeres smag

Lav huller i papiret og indsæt det i ringmekanismen. Wupti- i løbet af ingen tid har I en flot, personlig og praktisk kalender eller weekly planner, der opfylder netop jeres behov for planlægning