Skip links

Gode råd til gældsafvikling

1 Opret et budget og hold dig til det. Dette vil hjælpe dig med at holde øje med, hvor mange penge du har tilbage hver måned til at afsætte til dine gældsbetalinger. -Lav en plan. Find ud af, hvor mange penge du realistisk set har råd til at betale til din gæld hver måned, og lav en plan for, hvordan du skal betale den af. Find måder at skære ned på dine udgifter. Se, om der er nogle udgifter, du kan reducere eller helt fjerne, f.eks. kabel-tv, mad ude eller unødvendige indkøb. Hold dig organiseret. Organisering kan være nøglen, når det kommer til at styre din gæld.

2 – Få hjælp fra en kreditrådgiver. Hvis du har svært ved at gøre fremskridt med dine gældsbetalinger, kan du overveje at samarbejde med en kreditrådgiver, som kan hjælpe dig med at udarbejde en plan og holde dig på sporet. Det er også en god idé at få hjælp til kvalificeret gældsrådgivning. Hvis du i en periode tjener ekstra penge, så brug dem fornuftigt. Når du har ekstra penge, f.eks. fra en skatterefusion eller en bonus på arbejdet, skal du bruge dem klogt til at betale din gæld ned. Det vil være med til at fremskynde processen med at blive gældfri.

3 – Vær positiv. Det kan være svært at forblive motiveret, når du forsøger at betale din gæld af, men det er vigtigt at holde øje med målet. Hold fokus på dit mål om at blive gældfri, og bliv ikke modløs. Fejr hver lille sejr undervejs. Det er vigtigt at du holder humøret oppe, så du kan forblive motiveret til at nå dit mål. Gør dig selv glad med de gratis glæder i livet såsom gåture, løbeture, nyde naturen, bade i havet, besøge venner og familie eller noget helt andet.

4 – Undgå fristelser. En af de bedste måder at holde sig på sporet med dine gældsbetalinger på er at undgå fristelser. Sæt ikke dig selv i en situation, hvor du sandsynligvis vil bruge penge, du ikke har. Hvis du f.eks. har svært ved at modstå trangen til at købe nyt tøj, så lad være med at shoppe, når du føler dig stresset eller nedtrykt. Vær ikke bange for at sige nej til venner og familie, hvis du ikke har midlerne til at være med. De vil forstå dig og lave planer som passer til dit budget.