Skip links



Har kjoler altid været lige så moderne?

Kvinder har altid været glad for kjoler, da det fremhæver de kvindelige former og man fremstår mere feminin. Kjolernes design er skiftet meget gennem tiden i takt med at synet på kvinderne og formerne har ændret sig og er blevet mere moderne. Det der har varieret mest gennem tiden, er kjolerne udformning i deres snit og længde, men også valget af stoffer og farver/print.

Kjolerne i 1700-1800

Tilbage i 1700’erne handlede det om, at have så smal en talje som muligt og så brede hofter som muligt. Det var især tilset i den velhavende familier hvor man tidligt i livet blev vænnet til at bruge børnekorsetter for at skabe den smalle talje. I slutningen af 1700’erne blev det mere moderne med lette kjoler og dermed gik man mere væk fra det stramme korset.

Kjolerne i 1800-1900

Her begyndte moden med skrå skulderformer og store ærmer, og det var det der afspejlede kvindernes modes i starten af 1800-tallet. Senere udviklede kjolerne sig så ærmerne blev mindre, men skørterne blev derimod større. Dette gjorde også skørterne mere anvendelige med både korte og lange ærmer.

Kjolerne i 1900-2000

I starten af 1900-tallet så man, at de kjoler man brugte til fine selskaber, blev mere overdådige med palietter, flæser og mere fylde. De nye kjoler afspejlede også kraftige farver og indslag fra eksotiske lande. Hverdagskjolerne blev mere populære og skulle designes med større bevægelighed og anvendelighed. Når vi kommer længere op i 1900-tallet, blev kjolerne understreget med mere lette og bløde materialer og feminine snit. Mange flere forskellige folkegrupper kunne følge moden fordi man havde mulighed for at bruge stoffer som lignede de mere dyre materialer. I 1930 var selskabsmoden mere enkel med feminine snit og slanke designs.
Når vi nærmer os år 2000 bliver moden generelt mere udfordrende og mange ønsker med vilje at skilles sig meget ud fra de velkendte looks. Det var her punkstilen, spraglede farver, lårkorte kjoler og mange andre udfordrende designs blev meget moderne. Her er det også en periode hvor kjolerne blev sat lidt til side og kvinder kunne gå mere klædt i jeans og bukser med en mere rå stil.

Moden i dag

I dag er kjolerne igen blevet meget populære og vi ser designs i mange forskellige farver og stoffer. Det er især populært med mange farver og gerne farver med meget knald på og i dag er man ikke bange for at skille sig ud fra mængden. Man kan finde kjoler i mange forskellige prisklasser og fra mange forskellige designere. Du finder bl.a. kjoler fra brands som Only, Vila og Bestseller og de lidt mere eksklusive kjoler fra Ganni og Stine Goya. Det handler blot om at finde det design man bedst kan lide.